Hvem er den fjollede her?

Indlægget er lavet i samarbejde med eCykelhjelm.dk

Oplagt julegave ide

Historien om en cykelhjelm eller mangel på samme, spørgsmålet er om i selv bruger cykelhjelm eller er det “kun” jeres børn i husker der?

Mor prøv at se hende damen, hun har cykelhjelm på! Er det ikke ret fjollet når hun er en voksen?

Ovenstående blev sagt af Molly My en dag vi kom cyklende og hun så en voksen (fornuftig) dame med cykel hjelm, tænk sig hun har simpelthen troet at cykelhjelme kun var til børn. Hvad siger det lige om os som forældre? Hun har aldrig sat spørgsmåltegn ved egen cykelhjelm, den tager hun bare på helt automatisk.

Jeg måtte jo lige stoppe op og sige, nej faktisk er hun slet ikke fjollet, for hun kan jo også falde os slå hovedet, ligesom du kan. Hvorefter hun så siger, men mor du kan jo også falde! Jeg er bange for at du falder og slår dit hoved.

Av av, morhjerte! Det er altså en bekymring hun ikke skal gå rundt med.

Så jeg købte mig en cykelhjelm, en af de her populære modeller som er rund og sort, men jeg blev aldrig glad for den, jeg syntes den var tung, gjorde mit udsyn mindre og jeg fik hovedpine af at have den på, selvom den hverken var for lille eller strammede.

Jeg har derfor nu fået mig en af de populære Hövding hjelme, altså dem man har siddende som en krave om halsen og så med en airbag funktion, hvis man falder, bliver påkørt eller lign på cyklen.

Molly My var ikke helt overbevist og jeg har virkelig måtte forklare hende og vise denne film flere gange, men er du nu sikker på at den kommer ud mor, og den er jo ikke hård som min, så slår du jo stadig hovedet?

Hun er dog ret over overbevist nu og bare glad og stolt over at begge har “cykelhjelm” på når vi cykler, og jeg føler mig også tryg på vejen.

HØVDING CYKELHJELM AIRBAG 2.0

Hövding kraven fungerer som en oppustelig cykelhjelm der er virker på samme måde som den airbag der sidder i en bil.

Du tager kraven på rundt om halsen, og når lynlåsen er helt lynet op kan du tænde for airbag’en.

Skulle du så komme ud for et uheld, vil airbag’en folde sig ud på et splitsekund og beskytte dit hoved hele vejen rundt i form af en stor pude.

Som det kan ses og læses så virker den som en airbag i en bil, men altså kun hvis der er brug for det, igen præcis som i en bil 🙂

Man lader den op (cirka hver 10. time) med en tilhørende ledning, det er cirka en gang hver eller hver anden ugen for mig, men vi cykler også en del, og så “tænder” man den når man har den på og “slukker” når man stopper på cyklen, her var jeg ret bekymret om jeg ville huske det, faktisk både ved start og slut, da jeg er ret glemsom som person, men den siger en lille lyd når man gør det og det gør faktisk at jeg husker det.

Det er super vigtigt at man dels selvfølgelig tænder den, ellers har den jo ingen effekt, men også at man husker at slukke den, da den ellers kan udløses uden grund. Den er jo lavet, udviklet og testet på baggrund af bevægelser på en cykel og ikke ved gang eller lign.

Jeg prøvede både str. S og M, og passede begge, men valgte til sidst en str. M, da jeg gerne ville have muligheden for at have et tørklæde under, det kan man sagtens, det må bare ikke dække selve kraven, så det skal være inden i.

Når den er udløst virker den ikke mere, hvilket man selvfølgelig kan sige er dumt, men hvis den har gjort at man ikke er kommet alvorligt til skade, er det så ikke alle pengene værd?

Ligesom de fleste forsikringsselskaber heldigvis også dækker den i indbo forsikringen, mit gør og det gør de fleste andre også, så det kan i jo lige undersøge.

Jeg syntes det er et OPLAGT julegaveønske eller en julegave til en i har kær, eller gerne vil passe på!

Den er på tilbud lige her (nedsat med næsten kr. 350) ligesom der også er en masse andet info og viden om hjelmen at læse, det var ret nyttigt for mig, der først ikke var helt sikker på om det var noget for mig.

En af grundene der var alt afgørende var faktisk at den er testet til at være 8 gange mere sikker end en alm. cykelhjelm, og det var sidste argument for mig 🙂

Køb og læs meget mere om Hövding hjelmen, lige her.

 

(Visited 24 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *