Æbleskiver med kærnemælk, havregryn, chiafrø og citron

Lige her på julefalderebet kommer en lækker opskrift på æbleskiver, der er jo stadig lidt dage til hygge inden den store dag og så mellem jul og nytår ik?

Denne opskrift er den klassiske med et twist, den indeholder nemlig havregryn, chiafrø og citron, så har lidt “knas” og en syrlig smag, som gør dem perfekte til flormelis – og ja, så er de altså uden æble i, så ved ikke om de egentlig kan kaldes for æbleskiver? ;-)

Ingredienser til cirka 30 æbleskiver:

5 dl kærnemælk

2 æg

4 dl hvedemel

1 dl grove havregryn

3 spsk chia frø eller alternativt birkes

1/2 tsk salt

3 tsk sukker

1 citron (både saft og finrevet skal)

1 tsk natron

1/2 tsk bagepulver

1/2 dl smeltet smør

+ smør til panden

Fremgangsmåde:

Kom mel, havregryn, chiafrø, sukker, salt, natron og bagepulver i en skål, kom æggeblommer (gem hvider), kærnemælk, smeltet smør og citron i og pisk godt.

Pisk hvider i en anden skål, de skal piskes helt stive.

Vend forsigtigt hvider i dejen og kom det hele i en sprøjtepose.

Varm æbleskivepanden med smør (her spares ikke på smøret) kom dej næsten til kanten og vend så en halv omgang, når de begynder at slippe i kanten, kom lidt mere dej i midten og vend forsigtigt rundt, giv et par gange rundt, så de bliver flotte runde og gyldne.

Spises med flormelis og citronsaft eller marmelade :-)

 

(Visited 7 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *