Bananbrød med muscovadosukker, valnødder og kanel

Lækkert krydret bananbrød med muscovadosukker og valnødder, perfekt til brug af (for) modne bananer!

Der er efterhånden en del opskrifter med banan her på bloggen, men ærligt så smager det jo også virkelig lækkert, så absolut favoritter hos os.

Der er f.eks. verdens bedste banankage (lige her), bananbrød med halve bananer (lige her) og bananpandekager (lige her og lige her).

Dette er mit forsøg på at genskabe et bananbrød jeg tidligere fik da jeg var med mit arbejde i London meget ofte, jeg har prøvet tidligere men ikke fanget den 100%, men tror at muscovadosukker tilføjelsen præcis var hvad jeg manglede tidligere og det er tæt på at være helt som det jeg husker = perfekt i min verden :-)

Opskrift på bananbrød

Ingredienser til 1 stort eller 2 mindre bananbrød:

150 gram smør

2 æg

100 gram muscovadosukker (der kan også bruges rørsukker til brun farin)

5 modne bananer (lille/mellem størrelse)

100 gram valnødder

250 gram hvedemel

1,5 spsk kanel

0,5 tsk bagepulver

0,5 tsk natron

0,75 tsk salt

 

Fremgangsmåde:

Start med at tage smør ud så det bliver blødt, mos derefter banan med en gaffel, alternativt i en blender, hvis i ingen klumper vil have.

Pisk derefter smør og sukker til det er let og lufttigt, tilsæt æg og derefter banan.

Bland alle de tørre ingredienser sammen og vend i dejen.

Kom i form eller forme med bagepapir og bag i ovnene ved 200 grader mellem 40-60 minutter alt efter størrelse på form/bananbrød, prik med en pind de sidste tid.

Afkøl og spis gerne imens det er lunt. Kan opbevares køligt i en lille uge og evt. ristes hvis det bliver tørt de sidste dage :-)

 

(Visited 28 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *