Ovnbagt æggekage med søde kartofler

Den står på en “tøm køleskabet” ret idag, jeg får Molly My hjem i morgen, så har lige været ned og handle og i samme omgang lige fået taget lidt kedelige grøntsager mm fra til min aftensmad :-)

Når jeg laver æggekage bager jeg den tit i et fad i ovnen, det er med garanti for at det ikke bliver mørk på den ene side og ubagt på den anden….

I denne er der søde kartofler, løg og rød peber, plus selvfølgelig æg, mælk/fløde og salt + peber.

Vigtigt er at lige stege grøntsagerne på panden i lidt olie inden det kommer i ovnene, på den måde kan man sagtens bruge rå kartofler mm, og samtidig få en lækker god smag.

Til et fad / 4 personer:

2 søde kartofler (mellem størrelse)

1 rød snackpeber

1 løg

6 æg

1/2 dl mælk eller fløde

Salt + peber

Fremgangsmåde:

Skær grøntsager i mindre tern og kom dem på panden i olie + evt. krydderier, ved mellem varme i cirka 8-10 minutter, indtil kartofler, hvis du har brugt det virker møre.

Pisk æg sammen med mælk eller fløde, salt og peber.

Kom det hele i et fad og i ovnen ved 200 grader i cirka 15 minutter, fold øje med at æg er færdigt alle steder, spis med salat eller som her bare med lidt koriander i mangel af bedre.

Tip er også lækkert med broccoli, blomkål, svampe eller squash, faktisk bare hvad der lige er i køleskabet, og det gør ikke noget at grøntsagerne er blevet lidt bløde eller kedelige. Jeg kommer også tit en rest feta eller revet ost ved.

Perfekt til stop spild af mad og generelt til tøm køleskabet dage.

 

 

 

(Visited 13 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *