Køkkentips til (den travle) hverdag

Tips og tricks til en travl hverdag, også til de dage hvor vi ikke hopper på take away løsningen, selvom den også kan være skøn, blot lidt dyr i længden.
Jeg tænker vi alle kender til det med at vi gerne vil have lækker og hurtig aftensmad i hverdagene?

Men faktisk også gerne til morgen, frokost, madpakker og snacks.

Vi gør hvert fald, jeg bruger faktisk sjældent mange timer i køkkenet, i weekenderne kan jeg godt planlægge med retter der tager lidt længere tid, men i hverdagene tager det gerne max. en halv time til aften.

Det kræver at der er godt forberedt i klargjort i køleskabet, her en kombination af mine tricks og dem som i har sendt til mig via Instagram, da jeg en dag spurgte til dem, flere er også mine egne favoritter, så måske i allerede kender de fleste, måske i kan få inspiration til lidt nye :-)

Læs også mit indlæg om rester, de kan holde meget længere i køleskabet end man lige tror, se mere, lige her.

Generelt har jeg mange bøtter med forberedte ting i køleskabet, perfekt til madpakken eller en salat til aften, sådan en times tid i weekenden hvor det hele bliver forberedt er godt givet ud til ugen der kommer, det kan f.eks. være:

Spidskål snittet på mandolin jern (andet kål kan også bruges)
Rå blomkål eller broccoli ordnet i buketter (både til at spise rå eller hurtigt koge)
Kogt pasta, kartofler eller ris (til madpakken, salater mm.)
Ovnbagt sød kartoffel eller hokkaido græskar (lækkert koldt i en salat)
Skrællede gulerødder i vand (til madpakke, snacks og gnavegrønt til aftensmaden)
Pesto og humus
Små bananpandekager (gode til snacks og madpakken) opskrift, lige her.
Bær eller frugt mos/grød til topping på yoghurt eller havregrød (for tiden er rabarber favorit)

Andre tips går på at lave store portioner og fryse ned eller spise det samme to dage, evt. med forskelligt tilbehør, kødsovs kan jo fint være med pasta den ene dag og i madpandekager med salat den næste.

En hel kylling kan også blive til mange forskellige måltider, se mere, lige her.
Eller kødboller i karrysovs den ene dag og tomat den næste, se mere, lige her.

Og sidste tip er en koldhævet dej i køleskabet, vidste i at den faktisk kan holde sig en hel uge? Så er der til nybagte boller hver eller hver anden morgen, hvis ikke den er lavet meget grov kan den også bruges til små pizza’er eller madbrød en dag til aften.

Find opskrift på koldhævede boller, lige her.

(Visited 10 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *