Blommetærte med marcipan

Reklame for Stelton

Blommesæsonen er over os, og der er så mange lækre måder at bruge den smukke frugt på, udover at spise den direkte fra træet eller frugt skålen.

Tidligere har jeg delt ideer med syltede blommer (lige her), men idag skal det handle om en virkelig lækker blommetærte, som kan f.eks. nydes med creme fraiche, flødeskum eller en kugle god vanilje is :-)

Ingredienser:

4 æg

100 gram sukker

1 tsk vaniljepulver

1 knivspids salt

175 gram smør

200 gram mel

100 gram marcipan

6-8 blommer alt efter størrelse

Kanelsukker til drys

Fremgangsmåde:

Pisk æg, sukker og vanilje sammen til en luftig masse, tilsæt smeltet smør.

Riv marcipan groft og tilsæt til massen, sammen med mel og salt.

Kom dejen i en smurt fad og tilsæt blommebåde og drys med lidt kanelsukker.

Bages ved 175 grader i cirka 40 minutter, hold øje ikke alle ovne er ens.

Tip, der kan bruges andet frugt end blommer, eksempelvis æbler, pærer eller bær.

Til et godt stykke tærte eller bare kage generelt hører en god kop the, vi elsker en the, vores favorit er Fuldmåne the fra Chaplon – Og laver gerne en termokande som kan holde hele dagen sådan en hjemme weekenddag, favoritten har altid været en Stelton, den helt klassiske EM77 som findes i et hav af farver, denne er i en ny farve ‘rosehips’og er vanvittig smuk, find den, lige her.

Jeg tænker de fleste af jer kender EM77 termokanden enten fra eget hjem eller forældres?

Men vidste i at der også er lavet en elkedel? Det var nyt for mig, men den er da også virkelig fin, både sammen med termokanden eller for sig selv? Den kan tages med til bordet uden ledningen, og er jo bare skøn! Den findes ikke i lige så mange farver som termokanden, men lidt har også ret, find den, lige her.

Kan i li dem?

 

(Vase er fra Kähler og krus fra EO)

(Visited 8 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *