Sundere banankage med efterårskrydderier

Reklame for Hermesetas

Jeg er blevet udfordret, udfordret af Hermesetas til at bage med deres Hermesetas Dryslet og Flydende, som “det perfekte alternativ til sukker”, udfordringen er over de næste måneder, så der er gang i køkkenet der hjemme! For lad mig være helt ærlig, det er ikke bare at erstatte med alm. sukker en til en, der er lidt forskel, men jeg vil love at i med denne banankage/bananbrød bare vil tænke på et stykke mere og ikke om den indeholder rigtig sukker eller ej :-)

— Inden jeg kastede mig over opgaven, læste jeg hos dygtige Cecilia fra Copenhagen Cakes, som nemlig arbejde med netop samme opgave sidste år, og hun har virkelig sat sig ind i sagerne og skrevet et brugbart indlæg med fordele og ulemper + gode råd til netop at bage med sukker alternativ som Hermesetas – Kom til hendes indlæg, lige her —

Jeg har i denne opskrift netop taget hendes råd til mig med f.eks. brug af banan, ekstra bagepulver og pensling med smør som eksempel og resultatet er (efter lidt forsøg og justeringer) blevet lige i skabet – Jeg har i denne opskrift valgt at bruge Hermesetas Drys-Let, mere om det produkt, lige her.

Ingredienser

100 gram smør

1 dl mælk

3 spsk Hermesetas Drys-Let

4 æg

4 modne bananer + 1 til toppen

3 tsk kanel

1/2 tsk kardemomme

1/2 tsk stødt ingefær

1/2 tsk salt

1 1/2 tsk bagepulver

175 gram hvedemel

50-75 gram hakkede nødder (jeg brugte her valnødder)

Lidt smeltet smør

Fremgangsmåde

Pisk smør og halvdelen af Hermesetas Drys-Let sammen til det er fin ensartet masse. Pisk derefter æg og den anden halvdel af  Hermesetas Drys-Let sammen til det er skummende, bland derefter de to skåle sammen, tilsæt mælk og pisk igen og tilsæt alle tørre ingredienser (mel, krydderier og bagepulver) og pisk igen. Tilsæt derefter moset banan 8de 4 styk) og hakkede nødder.

Dejen hældes i en rugbrødsform med bagepapir, skær den sidste banan i skiver og kom ovenpå dejen og pensel forsigtigt med lidt smeltet smør.

Kagen bages ved 175 grader i cirka 1,5 time, hold øje i prik forsigtigt til den efter 1 time, ikke alle ovne er ens og det afhænger også lidt af hvor meget fugt bananerne har givet kagen :-)

Spises lun eller kold, begge dele er skønne, en rigtig skøn efterårskage med gode krydderier og sødme fra bananerne og Hermesetas Drys-Let.

 

(Visited 9 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *