Sundere æblekage med pistacienødder

Reklame for Hermesetas

Endnu en lækker kage udviklet i samarbejde med Hermesetas, i er flere der har bagt mit tidligere forsøg med den krydrede banankage (lige her) og jeg lover at i også vil blive glade for denne, jeg syntes resultatet er SÅ godt!

Denne gang har jeg lavet en lækker saftig æblekage med pistacienødder, og her spises den med creme fraiche, men vil også være lækker med en kugle god vanilje is eller flødeskum.

Ingredienser:

150 gram smør

4 æg

1 dl mælk

3 spsk Hermesetas Drys-Let

1,5 tsk bagepulver

1 vaniljestang

175 gram hvedemel

3-4 æbler (gerne lidt syrlige)

50 gram pistacienødder

Fremgangsmåde:

Smelt smør ved lav varme i en gryde, pisk smør (gem en lille smule smeltet smør til senere) sammen med Hermesetas Drys-Let og korn fra vaniljestang, tilsæt æg et ad gangen, tilsæt derefter mælk.

Tilsæt bagepulver og hvedemel og rør godt sammen.

Skræl æblerne og skær i tern, hak pistacienødder, gerne lidt groft, tilsæt derefter æble til dejen.

Kom dejen i en smurt form og drys med pistacienødder og evt. lidt æble, som her skåret som hjerter og bag cirka 30 minutter ved 175 grader.

Tip, efter cirka 20 minutter pensles kagen med lidt smeltet smør, så får den en gylden overflade, som kan være lidt svær at få når der ikke bages med traditionelt sukker.

Jeg glæder mig til at høre, hvad i syntes om denne :-)

 

(Visited 7 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *