Spinatboller til madpakken

Lækre saftige spinatboller, perfekte til madpakken eller faktisk også til sandwich, en skive ost eller som tilbehør til en suppe eller salat.

Molly My elsker dem, vist mest pga. farven for de smager egentlig “bare” som almindelige boller :-)

Tricket for at få den grønne farve rigtig godt frem, er at blende spinaten, så alt saften og dermed farven kommer ud, se opskrift og fremgangsmåde nedenfor.

 

Opskrift cirka 10 (mellemstore boller)

50 gram gær

4 dl mælk eller vand

1 dl olie (solskikke eller lign, ikke olivenolie)

150 gram frisk spinat

2 æg

2 tsk salt

2 dl havregryn

8 dl hvedemel

Fremgangsmåde:

Lun mælken, tag lidt fra 1/2 dl, gør gæren ud i resten.

Blend spinat med resten af mælken (det er lettere at blende den med lidt væske)

Tilsæt spinat, olie og æg til gærblandingen, tilsæt derefter salt, havregryn og mel og ælt godt igennem.

Sæt dejen til hævning en times tid (kan også koldhæves, men så bruges kun cirka det halve af gær)

Form bollerne (dejen er lidt klisteret, så evt. med en ske) og pensel med mælk, vand eller æg.

Bages ved 200 grader i cirka 15 minutter, hold øje, ingen ovne er ens.

 

TIP, de kan med fordel fryses lige når de er kølet af og tages op aftenen før til madpakken :-)

 

(Visited 13 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *