Weekendkagen – Blåbærcrumble

Weekendkagen er denne gang, lavet med henblik på art børnene, næsten selv skal kunne lave den. Hvis en voksen hjælper med ovnen, så burde de selv kunne klare det hele :-)

Som i måske så ( i dette indlæg) med vores hjemmeskoleskema, så er der madlavning på skemaet, og Molly My vil elske at lave en kage selv. En crumble som denne kan laves med alt slags frugt, her er den lavet med lækre blåbær, men er også skøn med f.eks. æbler, pærer, blommer, fersken, rabarber eller kirsebær, ja faktisk bare alt slags frugt :-)

Jeg køber svenske vilde blåbær på frost i min lokale Irma, de har den helt rigtige smag og farve, det er også dem vi f.eks. bruger til smoothies mm.

Ingredienser:

400 gram frosne blåbær (eller anden frugt)

+ Evt. lidt rørsukker til at vende frugten i, alt efter sødme

150 gram havregryn

100 gram rørsukker

75 gram hvedemel

125 gram smør

Korn fra 1/2 vaniljestang (evt. kanel hvis æble eller anis/lakrids hvis pærer)

Fremgangsmåde:

Kom blåbær (eller anden frugt) i et fad, jeg bruger bagepapir, men man kan også bare smøre fadet lidt. Alt efter sødme på frugten og smag, kan der blandes lidt rørsukker til.

Bland derefter havregryn, mel, rørsukker og korn fra vaniljestang sammen, hak den kolde smør io mindre stykker og smuldre det derefter i den tørre blanding, få det til at samle sig til en crumble.

Dette er perfekt til små barnehænder ;-)

Kom blandingen over frugten og bag i ovnen på 200 grader i cirka 35 minutter, hold øje, den skal have en gylden farve og frugten være blød og saftig.

Den spises lun med f.eks. vaniljecreme, flødeskum, en kugle is eller creme fraiche.

 

Ps. rester kan sagtens fryses og lunes igen senere eller prøv også med en smule koldt crumble på en græsk yoghurt til morgenmad næste dag.

 

Nyd søndagen og pas på jer selv, kage eller ej! :-)

 

 

(Visited 8 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *